Op 12 april 2018 vindt van 9.00 tot 14.00 uur op High Tech Campus Eindhoven (Conference Centre The Strip) de  workshop ‘Praktijkervaringen en uitdagingen zonne-energie 2.0’ over dunne film PV toepassing in bouw, techniek en architectuur plaats.

Energieprestatie-eisen in nieuwbouw en renovatie beginnen de langverwachte doorbraak van energieopwekking in de gebouwschil nu toch echt in gang te zetten. Wat de afgelopen jaren begon met plaatsing van zonnepanelen op daken, ontwikkelt zich nu snel in de richting van verregaande integratie van PV in bouwonderdelen voor daken, gevels, ramen, carports en serres.

In deze workshop worden bestaande praktijkervaringen op het grensvlak van architectuur, bouw en PV-technologie gepresenteerd als inbreng voor een discussie rond de kansen en nieuwe mogelijkheden in de bouw. De workshop richt zich zowel op partijen die al jaren actief zijn in het integreren van zonneceltechnologie in de gebouwde omgeving, als op bouwbedrijven en architecten die meer informatie zoeken over wat er op dit moment (commercieel en technisch) mogelijk is.